Dopravní podnik v Hradci Králové zrušil soutěž na autobusy, i když přišly tři nabídky

Nová vozidla MHD Hradec Králové. Autor: DPMHKNová vozidla MHD Hradec Králové. Autor: DPMHK

Dopravní podnik města Hradce Králové (DPMHK) musí znovu hledat výrobce, který mu letos a příští rok dodá deset nízkopodlažních autobusů.

Dopravní podnik města Hradce Králové (DPMHK) musí znovu hledat výrobce, který mu letos a příští rok dodá deset nízkopodlažních autobusů. I když se do soutěže přihlásili tři výrobci, na doporučení právníků tendr zrušil.

Zrušení soutěže vyplývá z oznámení ve věstníku veřejných zakázek, deníku Zdopravy.cz ho potvrdil generální ředitel DPMHK Zdeněk Abraham. „Vypíšeme soutěž znovu, zapracujeme do podmínek to, co se zdálo antimonopolním úřadu jako diskriminační,“ řekl Abraham.

Hradecký dopravní podnik se rozhodl pro zrušení po námitkách firmy MKPK Transport, která už v minulosti uspěla s návrhem na zrušení soutěže v Olomouci nebo nedávno pro Dopravní společnost Ústeckého kraje. Motivace firmy není zcela jasná. Firma se nezabývá výrobou ani prodejem autobusů. Kompletní seznam důvodů, proč podala námitky, je v závěrečné zprávě zadavatele.

Abraham odmítá, že by soutěž byla diskriminační. „Přihlásili se tři výrobci: Iveco, SOR a MAN,“ dodal Abraham. Podle něj byly výsledky soutěže velmi těsné, nejlevnější byl nakonec SOR.

V soutěži s odhadovanou cenou 55 milionů korun poptával DPMHK dvounápravové plně nízkopodlažní autobusy, které měly nahradit nejstarší vozy ve flotile.

Tagy Dopravní podnik města Hradce Králové Iveco MAN SOR Libchavy
10 komentářů