dkv-spojujeme

Doba rozvolňování. V Praze bude jezdit metro téměř do půlnoci, zdvojnásobí kapacitu nočních tramvají

Tramvaj Škoda 15 T s vánoční výzdobou. Foto: PIDTramvaj Škoda 15 T s vánoční výzdobou. Foto: PID

Navýšení kapacity tramvají platí zatím jen o tomto víkendu, dál se rozhodne podle vývoje situace.

Na rozvolňování opatření proti šíření koronaviru reagují další dopravci přidáváním spojů. Velká změna dnes čeká obyvatele a návštěvníky Prahy.

Po více než měsíci od velkého omezení bude jezdit metro o více než hodinu déle než dosud. Hlavní město se společně s Ropidem a Dopravním podnikem hl. m. Prahy (DPP) rozhodlo prodloužit provoz metra o hodinu. Od omezení na přelomu října a listopadu došlo jen nedávno k přidání jednoho spoje po 22. hodině. Od dnešního dne bude metro v provozu téměř do půlnoci.

Jde o reakci na uvolňování mimořádných protiepidemických opatření a nárůst poptávky po cestování ve večerních hodinách,“ řekl mluvčí Ropidu Filip Drápal.

Kromě toho DPP s platností od dnešního dne prodlouží provoz lanovky na Petřín do 20:00 a zdvojnásobí kapacitu nočních tramvajových spojů tento pátek a v sobotu.

Podle Drápala bude večer metro jezdit o hodinu déle a v desetiminutových intervalech. Nebude ale návaznost na povrchovou dopravu. Poslední spoje metra budou z konečných stanic nově vyjíždět mezi 23:10 a 23:15.

Vybrané noční autobusové linky budou v období provozu metra operativně zajíždět ke stanicím metra. Půjde o linky 911 a 953 do Letňan, 908 na Skalku a 911 ve směru do centra na Roztyly. Praha také zdvojnásobí kapacitu spojů na nočních tramvajových linkách 91–99 tento pátek a tuto sobotu. Na noční spoje nebude DPP nasazovat sólo vozy, ale vypravovat tramvaje ve dvojicích, nebo nasadí vozy 15T.

Ostatní opatření v pražské MHD zůstávají v platnosti, tj. ukončení denního provozu autobusových a tramvajových linek v cca 22:30 a zahájení nočního provozu od 22:00. Všechny změny dopravní obslužnosti Praha i nadále průběžně konzultuje s Hygienickou stanicí hl. m. Prahy.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp omezení dopravy kvůli koronaviru praha ropid
29 komentářů