Do pražských ulic vyjely tramvaje s duhovými vlaječkami

Tramvaje, které mají poutat na festival sexuálních menšin Prague Pride, jezdí pouze dnes a pouze na lince 17.

Po Praze dnes jezdí tramvaje netradičně vyzdobené duhovými vlaječkami. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) tak vyjadřuje podporu festivalu leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů Prague Pride, který dnes začíná a potrvá do 8. srpna. Vyzdobené tramvaje jezdí pouze dnes a pouze na lince 17, sdělil zástupce DPP Daniel Šabík.

Dopravní podnik tak postupuje v souladu s městem, které festival podporuje. Vlaječky na tramvajích byly loni i předloni.

Hlavní město festival letos podpořilo částkou 650 tisíc korun, což na zastupitelstvu vyvolalo velkou diskusi. Podpora v březnu nejprve neprošla, o měsíc později ale už byla schválena.

„Jedná se o jednu z nejefektivnějších podpor cestovního ruchu. Do Prahy dorazí desetitisíce turistů, potřebujeme každého. Prague Pride navíc není jen karnevalový průvod, jedná se o týdenní festival tolerance,“ uvedl primátor Zdeněk Hřib na twitteru.

Festival se v Praze koná od roku 2010, s nástupem primátora Hřiba v roce 2018 začalo město akci podporovat také vyvěšením duhové vlajky na budově Nové radnice. Letošním tématem festivalu, v jehož rámci se koná i řada přednášek, je coming out.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy Prague Pride
433 komentářů