Do podcastu Cesty Zdopravy.cz přijde nejvyšší silničář Radek Mátl. Ptejte se

Stavba dálnice, ilustrační foto. Pramen: ŘSDStavba dálnice, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Otázky pro šéfa Ředitelství silnic a dálnic pište do komentářů k tomuto článku do pondělního večera.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vede Radek Mátl od roku 2019, v organizaci nicméně pracuje na nejrůznějších pozicích už od roku 2004. Šéfem ŘSD ho jmenoval ministr dopravy Vladimír Kremlík. Už rok a půl je tak mužem, který zásadně ovlivňuje to, jak se nám bude po Česku jezdit.

Radek Mátl. Foto: Ředitelství silnic a dálnic

Radek Mátl. Foto: Ředitelství silnic a dálnic

Na činnost ŘSD, které bude letos hospodařit s rozpočtem převyšujícím 60 miliard, má názor téměř každý motorista. Jak to vypadá s klíčovými dálnicemi, na které už desetiletí čekáme? Je šance vůbec dostavět v dohledné době velký pražský okruh? Posouvá se dopředu středočeský úsek D3, D52 u Mikulova nebo třeba D35?

Kdy se začnou nejvytíženější dálnice rozšiřovat na šestipruhy? Proč vznikají odstavné plochy pro kamiony tak pomalu? Jak moc brzdí klíčové stavby problémy s úředníky? A jaká je kvalita stavebních prací a stavebních firem v dnešní době, kdy stát do dálnic rekordně investuje?

Tato a další témata otevřeme s generálním ředitelem ŘSD při natáčení podcastu Cesty Zdopravy.cz. Radek Mátl bude zároveň odpovídat na otázku, kterou mu u nás nechal při natáčení posledního dílu podnikatel Radim Jančura. Ten kdysi založil kriticky zaměřený spolek Stínové ŘSD. Rozhovor s Jančurou si můžete připomenout zde.

Radku Mátlovi rádi položíme i vaše dotazy. Pište je do komentářů v diskusi pod tímto článkem až do pondělního večera 22. března. Celý rozhovor vám přineseme v pátek 26. března.

Tagy podcast Cesty Zdopravy.cz Radek Mátl ŘSD
140 komentářů