Do Petrovic u Karviné začnou místo motoráků jezdit elektrické jednotky

Stanice Dětmarovice. Foto: Mariuszjbie – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19179604Stanice Dětmarovice. Foto: Mariuszjbie – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19179604

Některé méně vytížené vlaky nahradí autobusy.

Cestující okolo Karviné čeká od 1. září změna v organizaci železniční dopravy, kterou naplno poznají až v podzimních měsících.

Krajský koordinátor veřejné dopravy Kodis končí s provozem linky S21 z Dětmarovic do Petrovic u Karviné a místo ní zahrne trať pod linku S4. Ta spojuje mošnovské letiště dosud s Bohumínem.

Na trati dosud jezdí motorové vozy řady 810, ty skončí a nahradí je elektrické jednotky RegioPanter. Změna sice oficiálně začne platit od 1. září, cestující ji ještě nepoznají: kvůli modernizaci úseku jsou už od března osobní vlaky nahrazeny autobusy. Výluka měla k 31. srpnu skončit, stavba ale má zpoždění. Proto Kodis mluví o zahájení provozu v novém konceptu od podzimu. Změny jsou již zanesené v jízdnímu řádu.

Některé málo vytížené vlakové spoje budou nahrazeny prodlouženou autobusovou linkou č. 537, která bude u dětmarovického nádraží navazovat na vlaky linky S2. Vybrané spoje této linky pak budou vedeny také do Orlové, čímž získají Petrovice u Karviné nově přímé spojení s tímto třicetitisícovým městem.

 

Tagy České dráhy Dětmarovice - Petrovice u Karviné KODIS Moravskoslezský kraj S4
45 komentářů