dkv-spojujeme

Do Liberce dorazily první nové autobusy SOR NS 12, vyjedou do Vánoc

Nové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJ

Do března příštího roku bude mít DPMLJ celkem dvanáct nových autobusů SOR.

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) převzal první nové autobusy SOR NS 12. Závazně jich má zatím objednáno dvanáct, plánuje ale ještě využít rámcovou smlouvu na tři roky a objednat dalších osm kusů.

Převzetí nových autobusů oznámil DPMLJ na svých sociálních sítích. Liberec letos zažívá velkou modernizaci autobusové flotily, už v září převzal nové kloubové autobusy od Solarisu.

Do Liberce dorazily zatím první čtyři autobusy, dalších osm má být na přelomu února a března. „Počítáme s tím, že celou rámcovou smlouvu vyčerpáme,“ řekl už dříve provozně-technický ředitel Ludvík Lavička.

Nové autobusy vyjdou každý na 5,15 milionu korun bez DPH. SOR letos v soutěži těsně poradil dealera Iveca Tezas Servis. Novými autobusy na naftový pohon budou postupně nahrazována současná vozidla staršího typu tvořící flotilu sta autobusů městské dopravy v Liberci.

Kvůli nedostatku financí musel DPMLJ v poslední době jít spíše cestou nákupu ojetých vozidel. Letos došlo ke změně, DPMLJ koupil nejprve nové kloubové autobusy od Solarisu, nyní pokračuje zakázka pro SOR.

Nové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJNové autobusy SOR NS 12 v Liberci. Foto: DPMLJ

 

Tagy Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou DPMLJ SOR SOR NS 12 Top
55 komentářů