Do Brna přijel první z nové série trolejbusů Škoda 27Tr

Trolejbus Škoda 27Tr pro Brno. Pramen: DPMBTrolejbus Škoda 27Tr pro Brno. Pramen: DPMB

Za dvacet vozů dopravce zaplatí 239 miliónů korun, necelých 12 milionů korun za jeden.

Škoda Transportation dnes do komínské vozovny v Brně dopravila první trolejbus 27Tr z dvacetikusé série, kterou Dopravní podnik města Brna (DPMB) objednal loni v červenci. Využil tak opci z rámcové smlouvy na celkem 40 trolejbusů. První dvacítka byla dodána na přelomu minulého a letošního roku.

Dalších devět nových trolejbusů přibyde do vozového parku DPMB do konce června, zbývající část dodávky očekává dopravce ve druhé polovině roku. Za dvacet vozů dopravce zaplatí 239 milionů korun, necelých 12 milionů korun za jeden.

„Přestože se nacházíme v těžké ekonomické situaci, nechceme od modernizace vozového parku upustit, navíc za takto výhodných podmínek,“ uvedl šéf DPMB Miloš Havránek.

Nové vozy v provozu postupně nahradí poslední vysokopodlažní trolejbusy 14Tr, 15Tr a také nejstarší typy 21Tr a 22Tr. Podle Havránka bude vozový park trolejbusů v Brně do konce roku stoprocentně nízkopodlažní. S nejnovějšími trolejbusy se cestující nejčastěji setkají na linkách 25, 26, 33 a 37.

Kloubové trolejbusy Škoda 27Tr jsou nízkopodlažní, každý pojme více než 120 osob. Jsou vybaveny klimatizací. „Součástí naší strategie je navyšovat kapacitu spojů, proto se vydáváme cestou nákupu kloubových trolejbusů, které přepraví přibližně o 40 cestujících více než sólo vozy,“ doplnil Havránek.

Tagy DPMB Škoda 27Tr Škoda Transportation trolejbusy
21 komentářů