DHL výrazně posílí v Brně, začíná nasazovat nákladní Boeing 757

Boeingy 757 v barvách DHL. Foto: DHLBoeingy 757 v barvách DHL. Foto: DHL

K výraznému navýšení kapacity na lince do Brna dochází jen necelé dva měsíce po zahájení provozu.

Společnost DHL výrazně navýší kapacitu leteckého spojení mezi Brnem a hlavním evropským terminálem v Lipsku. Od dnešního dne začal nasazovat na pravidelnou denní linku nákladní Boeing 757 namísto nákladního Boeingu 737-400F.

Informaci facebookového profilu Provoz BRQ potvrdil Jakub Splavec z mediálního zastoupení Letiště Brno. „V letovém řádu je naplánován zatím do konce března,“ uvedl Splavec.

DHL začalo posílat letadla do Brna teprve v listopadu loňského roku. Dopravce CargoLogic Germany nasazoval na linku mezi Brnem a Lipskem Boeing 737-400F. Lipsko je hlavní evropskou základnou DHL, linka z Brna byla dosud v provozu  každý všední den.

Zatímco do Boeingu 737-400F se vejde zhruba 23 tun nákladu, Boeing 757-200PSF zvládne přepravu až 38 tun zboží.

Brno má aktuálně dvě pravidelné nákladní linky. Dlouhodobě v Brně působí TNT / FedEx se svojí linkou do belgického Lutychu, někdy s mezipřistáním v Praze. Osobní linka z Brna není aktuálně žádná, na jaře by mělo dojít k obnovení letů Ryanairu do Londýna, zájem o vstup má také ukrajinský SkyUp s linkou do Kyjeva. Nákladní letecká doprava je jediným segmentem v oboru, který nepostihl takový propad jako osobní.

Tagy BRQ BRQ-LEI DHL Letiště Brno
35 komentářů