Brno získalo novou nákladní linku, DHL Express začal s lety do Lipska

Boeing 737-400F společnosti CargoLogic Germany. Foto: Daniel EliášBoeing 737-400F společnosti CargoLogic Germany. Foto: Daniel Eliáš

Pro Brno jde o druhou leteckou nákladní linku. Osobní přes zimu nemá žádnou.

Brněnské letiště získalo novou pravidelnou nákladní linku do Lipska. Do nové části multimodálního komplexu v Tuřanech dnes ráno přiletělo první nákladní letadlo na nové lince DHL Express do Brna. Ta bude zajištěna letadlem typu Boeing 737-400F společnosti CargoLogic Germany. Létat má každý všední den. Lipsko je hlavní evropskou základnou DHL.

„V současné době je to samozřejmě skvělá zpráva. Jasně to potvrzuje naši dlouhodobou strategii udělat z brněnského letiště multifunkční komplex pro všechny druhy letecké dopravy. V době krize té komerční je to právě nákladní, která ji vhodně doplňuje. Přeměna dlouho zanedbávaných prostor letiště na super moderní halu pro DHL Express tak byla logickou reakcí na současné potřeby trhu. Věřím, že růst odvětví logistiky a on-line nakupování této lince v rozletu ještě více pomůže,“ říká k nové cargo lince Milan Kratina, předseda představenstva Letiště Brno.

Pro Brno jde o druhou pravidelnou nákladní linku: dlouhodobě v Brně působí TNT / FedEx se svojí linkou do belgického Lutychu, někdy s mezipřistáním v Praze. Osobní linka aktuálně z Brna není žádná, na jaře by mělo dojít k obnovení letů Ryanairu do Londýna. Nákladní letecká doprava je jediným segmentem v oboru, který nepostihl takový propad jako osobní.

Nákladní letecké spojení s Brnem je obrovským přínosem a zrychlením v obsluze tohoto regionu, a z toho mám pochopitelně velkou radost. DHL Express navýšila počty svých denních letů tak, aby korespondovaly s aktuálními vysokými objemy zásilek v Brně. Ty se celosvětově zvedají s rostoucími čísly on-line obchodování. Tento trend byl patrný již v minulých letech, ale kvůli Covid-19 se celosvětově navyšuje objem zásilek rychleji, než se očekávalo. Právě proto je nové nákladní letecké spojení důležitější než kdy jindy,“ říká Luděk Drnec, generální ředitel DHL Express (Czech Republic).

 

 

Tagy BRQ BRQ-LEI CargoLogic Germany DHL DHL Express Letiště Brno
16 komentářů