Depo v Kutné Hoře ožívá: Bývalý provozní šéf Arrivy Paroubek se pouští do opravárenství a půjčovny vozidel

Depo Kutná Hora ožívá. Autor: Jan Paroubek ml.Depo Kutná Hora ožívá. Autor: Jan Paroubek ml.

Na českém trhu železničního opravárenství vznikla nová firma WYNX Pool. U jejího založení stojí bývalý provozní šéf Arriva vlaky Jan

Na českém trhu železničního opravárenství vznikla nová firma WYNX Pool. U jejího založení stojí bývalý provozní šéf Arriva vlaky Jan Paroubek mladší, který firmu řídí. Investorem pak je nizozemská společnost WYNX podnikatele Romana Kováčika, která je v tuzemsku známá například jako dodavatel jednotek Stadler GTW pro České dráhy.

„Česká železnice bude nové údržbové kapacity do budoucna bezpochyby potřebovat. My se soustředíme na poskytování vysoce kvalitní údržby a oprav pro všechny dopravce,“ říká Jan Paroubek mladší, jehož smlouva v Arrivě skončila s koncem března.

Nová firma si buduje zázemí v depu v Kutné Hoře, které si pronajala od Českých drah a SŽDC. Zanedbané depo nebylo využíváno a bylo třeba jej vysekat z náletových dřevin, nyní probíhají opravy. Jeho výhodou je nicméně umístění na styku dvou trakčních soustav a blízkost prvního koridoru. Nová firma chce poskytovat i mobilní servis.

Zároveň počítá s tím, že bude mít licenci dopravce a do budoucna by jako jednu ze svých činností ráda měla i půjčování vozidel.

Kutná Hora, nálezový stav. Autor: Jan Paroubek ml.
Kutná Hora, nálezový stav. Autor: Jan Paroubek ml.Kutná Hora, nálezový stav. Autor: Jan Paroubek ml.Kutná Hora, nálezový stav. Autor: Jan Paroubek ml.Kutná Hora, nálezový stav. Autor: Jan Paroubek ml.Kutná Hora, nálezový stav. Autor: Jan Paroubek ml.Depo Kutná Hora ožívá. 
Autor: Jan Paroubek ml.Kutná Hora, nálezový stav. Autor: Jan Paroubek ml.Depo Kutná Hora ožívá. Autor: Jan Paroubek ml.Depo Kutná Hora ožívá. 
Autor: Jan Paroubek ml.Depo Kutná Hora ožívá. 
Autor: Jan Paroubek ml.Depo Kutná Hora ožívá. 
Autor: Jan Paroubek ml.Depo Kutná Hora ožívá. 
Autor: Jan Paroubek ml.Depo Kutná Hora ožívá. 
Autor: Jan Paroubek ml.Depo Kutná Hora ožívá. 
Autor: Jan Paroubek ml.
Tagy depo Kutná Hora Jan Paroubek ml. opravy železničních vozidel Top WYNX Pool
43 komentářů