Den díkuvzdání bez 737 MAX. American Airlines je vyřadily z letového řádu do začátku prosince

Boeing 737 MAX v barvách American Airlines. Foto: BoeingBoeing 737 MAX v barvách American Airlines. Foto: Boeing

Další letecká společnost prodloužila dobu, po kterou nepočítá v letovém řádu s nasazením letadel Boeing 737 MAX. American Airlines, které

Další letecká společnost prodloužila dobu, po kterou nepočítá v letovém řádu s nasazením letadel Boeing 737 MAX. American Airlines, které jsou s 24 kusy jedním z jejich největších provozovatelů na světě, dnes oznámily, že s letadly nepočítají až do 3. prosince. Jsou tak třetím americkým dopravcem, který s nimi nepočítá ani na Den díkuvzdání, kdy je v USA největší letecký provoz.

Vyřazení letadel z plánu letů dnes oznámily American Airlines v tiskové zprávě. V ní současně vyjádřily přesvědčení, že MAXy budou létat ještě letos.

„Prodlužujeme dobu, na kterou jsme zrušily lety plánované původně s 737 MAX i kvůli našim zákazníkům, aby si mohli lépe plánovat své cesty,“ uvedla firma v prohlášení. Prodloužení uzemnění znamená zrušení 140 letů denně.

Tři největší provozovatelé letadel 737 MAX v USA s nimi na období Dne díkuvzdání vůbec nepočítají, už dříve oznámili vyřazení letadel ze svých systémů do ledna (Southwest) nebo do druhé poloviny prosince (United).

Boeing už začal nabírat brigádníky na přípravu odstavených letadel, spekuluje se o povolení k létání od úřadů na začátku října. Firma současně dodavatelům oznámila, že do února chce navýšit produkci 737 MAX.

Tagy american airlines uzemnění letadel 737 MAX
2 komentáře