Boeing doufá v brzký návrat 737 MAX, aerolinky je ale dál vyškrtávají z letových řádů

United Airlines a jejich Boeing 737 MAX 9. Foto: United AirlinesUnited Airlines a jejich Boeing 737 MAX 9. Foto: United Airlines

Letecká společnost United Airlines je dalším dopravcem, který nepočítá s tím, že by uzemněná letadla Boeing 737 MAX vzlétla dříve

Letecká společnost United Airlines je dalším dopravcem, který nepočítá s tím, že by uzemněná letadla Boeing 737 MAX vzlétla dříve než v prosinci letošního roku. Některé aerolinky s nimi nepočítají až do jara příštího roku.

Firma dnes oznámila, že s nimi nepočítá v letovém řádu až do 19. prosince. Naposledy upravila letový řád v červenci, kdy je vymazala do 3. listopadu. Už dříve proškrtaly lety se 737 MAX až do začátku ledna Southwest Airlines.

Zatím nejdéle lety s 737 MAX zrušily kanadské Sunwing Airlines, ty s nimi nepočítají do května příštího roku. Tuzemské Smartwings s letadly nepočítají do konce března příštího roku.

Posuny amerických dopravců s návratem těchto letadel znamenají, že stroje nejspíše nepomohou aerolinkám v jednom z nejvytíženějších období pro létání v USA kolem Dne díkuvzdání. Firma tento týden současně oznámila, že začíná s přesunem uzemněných letadel na jedno místo. Postupně s nimi přeletí do arizonského Phoenixu, kde jsou pro dlouhodobější stání příznivější podmínky.

Další posun termínu návratu letadel u aerolinek je překvapivý ve světle zpráv posledních dní. Boeing už začal nabírat brigádníky na přípravu odstavených letadel, spekuluje se o povolení k létání od úřadů na začátku října. Firma současně dodavatelům oznámila, že do února chce navýšit produkci 737 MAX.

Tagy Boeing 737 MAX Top united airlines uzemnění letadel 737 MAX
3 komentáře