Dělníci se vracejí na D1, v sobotu přijdou první omezení u Benešova

Práce na D1 v úseku Humpolec - Větrný Jeníkov. Foto: SkanskaPráce na D1 v úseku Humpolec - Větrný Jeníkov. Foto: Skanska

Ředitelství silnic a dálnic obnoví v sobotu po zimní přestávce práce na modernizaci dálnice D1. Na úseku Mirošovice – Hvězdonice

Ředitelství silnic a dálnic obnoví v sobotu po zimní přestávce práce na modernizaci dálnice D1. Na úseku Mirošovice – Hvězdonice dojde k omezení dopravy u nájezdu od Benešova na Prahu a také v okolí mostu Šmejkalka, kde se bude dálnice rozšiřovat.

Instalace dopravních omezení na nájezdu od Benešova směrem na Prahu začne v sobotu dopoledne. Značením bude zúžen připojovací pruh. U mostu Šmejkalka mezi kilometry 23–24,6 ve směru na Brno bude uzavřen odstavný pruh.

Následně zde budou 14 dní probíhat práce na rozšíření dálnice. V termínu od 6. do 8. března bude postupně uzavírán pravý jízdní pruh (směr z Prahy na Brno) v úseku Mirošovice – Hvězdonice. Doprava bude vedena v režimu 2+2 v levé části dálnice. V pondělí 9. března začne odstraňování stávajícího povrchu.

Úsek má být zprovozněn na konci letošního roku. Výjimkou je most Hvězdonice přes řeku Sázavu, na kterém budou probíhat práce ještě v roce 2021 a také most Šmejkalka, jehož rekonstrukce se připravuje zvlášť.

Modernizace D1, stav k únoru 2020. Pramen: ŘSD

Modernizace D1, stav k únoru 2020. Pramen: ŘSD

Dálnice D1 se modernizuje od roku 2013, podle původních předpokladů měla být hotova v roce 2018. Letošní rok bude pro řidiče i stavbaře zřejmě nejnáročnějším, neboť ve výstavbě bude sedm úseků o celkové délce přes 70 kilometrů. Nově se rozkope desetikilometrový úsek Devět Křížů – Ostrovačice, během března se dělníci vrátí i na úseky Soutice – Loket, Koberovice – Humpolec, Humpolec – Větrný Jeníkov, Velký Beranov – Měřín a Velké Meziříčí západ – Velké Meziříčí východ. Hotovo má být koncem roku 2021.

Tagy D1 modernizace ŘSD
10 komentářů