Dělníci se po zimě vracejí, do Litvínova nepojedou až do listopadu vlaky

Železniční stanice Litvínov. Pramen: SŽDC/dokumentace EIAŽelezniční stanice Litvínov. Pramen: SŽDC/dokumentace EIA

Správa železnic obnoví v neděli po zimní přestávce práce na obnově trati Oldřichov u Duchcova – Litvínov, jejíž součástí je

Správa železnic obnoví v neděli po zimní přestávce práce na obnově trati Oldřichov u Duchcova – Litvínov, jejíž součástí je i elektrizace posledního krátkého úseku z Louky u Litvínova do Litvínova. Letos bude objem prací největší, což přinese i dlouhodobou výluku.

Ta odstartuje rovněž v neděli a potrvá do 11. listopadu. Podle údajů na stránkách Českých drah zajistí dopravu náhradní autobusy, většinou přitom budou pendlovat v úseku Litvínov – Oldřichov u Duchcova, některé v úseku Litvínov – Teplice v Čechách.

Práce jsou rozděleny do několika etap. První zahrnuje rekonstrukci stanice Louka u Litvínova, pracovat se bude také na 1,5 kilometru dlouhém úseku Litvínov – Louka u Litvínova, kde mimo jiné proběhne i rekonstrukce nadjezdu přes trať. Třetí etapu představuje úsek Louka u Litvínova – Osek.

S revitalizací podkrušnohorské trati (č. 134) začala Správa železnic loni v dubnu. Celkově úpravami projde přibližně 13,5 kilometru trati. Ve všech stanicích a zastávkách vzniknou nová nástupiště ve výšce 550 milimetrů nad kolejí. Přístup k vlakům bude nově bezbariérový. Dokončení prací je naplánováno na červenec příštího roku.

Celkové investiční náklady činí 1,13 miliardy korun bez DPH.

Tagy Správa železnic trať Oldřichov u Duchcova - Litvínov výluka
23 komentářů