DB navyšují počty spojů do Bruselu, z Česka lze rychlovlak využít za 473 korun

Vlak ICE na nádraží v Bruselu připravený k odjezdu. Foto: Jan SůraVlak ICE na nádraží v Bruselu připravený k odjezdu. Foto: Jan Sůra

Deutsche Bahn přidaly počty spojů mezi Frankfurtem nad Mohanem a Bruselem. Od minulého týdne zavedly už sedmý pár spojů s

Deutsche Bahn přidaly počty spojů mezi Frankfurtem nad Mohanem a Bruselem. Od minulého týdne zavedly už sedmý pár spojů s rychlovlaky ICE, díky kterým jezdí vlaky mezi oběma městy přes den v dvouhodinovém taktu.

Navýšení počtu spojů oznámily DB v tiskové zprávě. Nový vlak odjíždí ve 12:25 z Bruselu, ve 12:29 z Frankfurtu. Cesta mezi oběma městy trvá 3 hodiny a 6 minut. Cestující jedou i po jedné z nejrychlejších tratí v Německu, která vede z Frankfurtu do Siegburgu a po které vlaky jedou rychlostí 300 kilometrů v hodině.

Cestujících na trase rychle přibývá: ještě v roce 2015 vlaky cestovalo v této relaci 800 tisíc lidí, loni to bylo už 1,2 milionu. DB současně přidají ještě posilový nedělní spoj na večer, který bude jezdit do prosince.

Díky akčním nabídkám Českých drah je spojení do Bruselu dlouhodobě nejlevnější dálkovou trasou v přepočtu na kilometr, během kterého cestující mohou využít i rychlovlaků ICE za zlomek ceny, než kolik platí při koupi jízdenky v Německu. Například jízdenka z Děčína do Bruselu aktuálně vychází na 473 korun za jednu cestu.

Tagy Deutsche Bahn Frankfurt - Brusel ICE
32 komentářů