DB Cargo koupí až sto vectronů, rovnou objednalo čtyřicet kusů.

Lokomotivy Siemens Vectron v barvách DB Cargo. Foto: SiemensLokomotivy Siemens Vectron v barvách DB Cargo. Foto: Siemens

Společnost DB Cargo posílí svoji flotilu až o sto nových vícesystémových lokomotiv Siemens Vectron. Vyplývá to z dnes zveřejněné zprávy

Společnost DB Cargo posílí svoji flotilu až o sto nových vícesystémových lokomotiv Siemens Vectron. Vyplývá to z dnes zveřejněné zprávy o podpisu rámcové smlouvy. DB Cargo se už zavázalo k odběru 40 lokomotiv.

Pro Siemens jde o jednu z největších zakázek na dodávku lokomotiv Vectron. DB Cargo je chce použít především na přeshraniční nákladní dopravu. Dodávky první čtyřicítky mají začít letos v v únoru, skončí v příštím červnu.

„DB Cargo si od nás objednalo už v červnu 2017 60 lokomotiv. Podpis nové rámcové smlouvy potvrzuje úspěšnost celého projektu a spolehlivost našich lokomotiv,“ řekla šéfka Siemens Mobility Sabrina Soussan.

Vectron MS je velmi energeticky úsporná lokomotiva, která nám umožňuje přeshraniční dopravu bez přepřahání. Můžeme s nimi nabídnout našim zákazníkům ještě lepší služby než dosud,“ řekl Steffen Bobsien, šéf evropských aktiv DB Cargo.

Lokomotivy objednané DB Cargo mají mít maximální výkon 6,4 MW, maximální rychlost je 160 kilometrů v hodině. Vybavené jsou zabezpečovačem ETCS.

Siemens dosud prodal přes 800 vectronů. Tři nové začnou jezdit brzy i na české kolejích, ČD Cargo má převzít tři nové stroje do konce ledna.

Tagy DB Cargo siemens Siemens Vectron
1 komentář