CZ LOKO poprvé dodá lokomotivy pro skupinu Deutsche Bahn, čtyři stroje zamíří k italské pobočce

Podoba EffiShunter 1000 pro DB Cargo Italia. Foto: CZ LOKOPodoba EffiShunter 1000 pro DB Cargo Italia. Foto: CZ LOKO

CZ LOKO dodalo do Itálie už přes sto lokomotiv.

Společnost CZ LOKO dodá další nové lokomotivy do Itálie. Firma poprvé uspěla u jedné z největších železničních skupin v Evropě. Pro DB Cargo Italia patřící pod Deutsche Bahn dodá čtyři lokomotivy EffiShunter 1000. První dva kusy budou dodány v průběhu léta a další dva do konce roku.

Využívat je budeme především v husté síti jednovozových přeprav, zaručujících vysokou kvalitu a udržitelnost, a na neelektrifikovaných tratích a průmyslových vlečkách. Nové moderní lokomotivy přispějí k větší spolehlivosti a bezpečnosti, sníží dopad na životní prostředí z hlediska hluku a emisí a zvýší komfort našich zaměstnanců,“ říká Emanuele Vender a Rüdiger Gastell, generální ředitel DB Cargo.

Podle manažera obchodního oddělení CZ LOKO Michala Schaffera nový kontrakt s DB Cargo potvrzuje vedoucí postavení CZ LOKO na evropském trhu s dieselovými lokomotivami.

Zejména lokomotiva EffiShunter 1000 představuje produkt vhodný pro potřeby železničních přepravců v celé Evropě. V Itálii, která je našim nejsilnějším zahraničním trhem, jsme již prodali více než sto lokomotiv. To je mimořádné číslo,“ dodal Michal Schaffer.

Servis a další poprodejní  služby zajišťuje v zemi dceřiná společnost CZ LOKO ITALIA. Společnost CZ LOKO je přitom schopna poskytnout kompletní rozsah služeb ve všech dvou desítkách států, v nichž aktivně působí.

Tagy CZ Loko DB Cargo DB Cargo Italia Deutsche Bahn EffiShunter 1000
6 komentářů