Zakletá Místecká. V Ostravě po skončené opravě začne ŘSD s rekonstrukcí dalšího mostu o pár set metrů vedle

I/56 v OstravěI/56 v Ostravě

Opravy dvou mostů byly podle ŘSD původně plánovány současně, přípravu však postihlo několik faktorů.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začíná dnes s opravou druhého mostu na Místecké ulici v Ostravě. Konkrétně se dělníci pustí do rekonstrukce přemostění podchodu mezi ulicemi Šídlovecká a Krmelínská u autobusové zastávky Hrabůvka, Benzina. První etapa opravy mostu potrvá do prosince letošního roku za svedení dopravy do obousměrného režimu pruhů 1+1. Druhá etapa začne po zimě, přičemž předpokládaný termín dokončení je v červnu 2023.

Do výběrového řízení na zhotovitele stavby se přihlásily čtyři společnosti, práce za 9,5 milionu Kč bez DPH provede firma IDS – Inženýrské a dopravní stavby Olomouc. Dělníci obnoví hydroizolace, opraví svodidla, zajistí sanace spodní stavby i nosné konstrukce a položí nové asfalty.

Oprava mostu přímo navazuje na rekonstrukci jiného blízkého mostu také na silnici I/56, konkrétně u ostravského Makra. Na dotaz, proč nemohla být přemostění opravována současně, odpověděl deníku Zdopravy.cz za ŘSD Miroslav Mazal z týmu komunikace, že původně byly opravy plánovány současně. „Přípravu a výběr zhotovitelů však zásadně postihlo několik faktorů. Například rozdílná doba udělení stavebního povolení čili odlišně umožněná soutěž zhotovitele. Následoval kybernetický útok, který nám pokročilé procesy anuloval a museli jsme začít téměř od začátku. Situaci chápeme, za kolony se omlouváme a budeme se snažit stavbu urychlit v rámci dodržování technologických procesů. Svou roli hrají i další práce na silnici I/56, které nejsou pod vedením ŘSD ČR,“ řekl Mazal.

Na Místecké ulici nedaleko aktuálně probíhá ještě rozsáhlá proměna podchodu a zastávky Dřevoprodej. I tato rekonstrukce a s ní související zúžení řidičům značně komplikují příjezd do Ostravy od Frýdku-Místku a Beskyd, především pak v ranní špičce, kdy se v místě tvoří dlouhé kolony.

Oprava mostu na silnici I/56 v Ostravě
Zdroj: ŘSDDalší most na silnici I/56 v Ostravě čeká rekonstrukce
Zdroj: ŘSD
Tagy I/56 Místecká ostrava Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
9 komentářů