Ostrava promění podchod a zastávku v Hrabůvce za 70 milionů korun

Podoba zastávek, jak ji ukazuje město na svých stránkách. Nakonec budou vypadat jinak: více zde: https://www.msstavby.cz/zastavky-drevoprodej-nepravdive-informace-24-02-2022/Podoba zastávek, jak ji ukazuje město na svých stránkách. Nakonec budou vypadat jinak: více zde: https://www.msstavby.cz/zastavky-drevoprodej-nepravdive-informace-24-02-2022/

Kompletní proměna dopravního terminálu skončí v lednu příštího roku.

V Ostravě začne v březnu kompletní proměna zastávky Dřevoprodej a podchodu pod Místeckou ulicí v Hrabůvce. Součástí rekonstrukce je i úprava celého okolí.

O zahájení informovalo město v tiskové zprávě. Náklady jsou 69,6 milionu korun, oprava začne v březnu a hotová bude do ledna příštího roku. Autorem projektové dokumentace je Atelier 38 a Ateliér Idea.

„Zastávky u Dřevoprodeje náleží mezi hojně využívané, ale jejich současný stav tomu zdaleka neodpovídá, to se nyní výrazně změní. Lokalita zastávek získá zcela nový vzhled, bude přehlednější, bezbariérová a bezpečnější. Zároveň je však nutno doplnit, že se jedná o kompletní rekonstrukci, která po dobu výstavby přinese určité změny v dopravě, o kterých budeme průběžně informovat,“ uvedla náměstkyně primátora Zuzana Bajgarová.

Nová podoba zastávek na Místecké ulici v Ostravě - Hrabůvce. Foto: Ostrava.cz

Nová podoba zastávek na Místecké ulici v Ostravě-Hrabůvce. Foto: Ostrava.cz

Stávající podchod je z roku 1977. Stavební úpravy se týkají nejen podchodu, naplánována je také úprava přechodu mezi nástupišti a přilehlých zastávek. Díky stavebním úpravám dojde ke zvýšení komfortu cestujících a zajištění bezbariérovosti, nový bude kompletní mobiliář s atypickými přístřešky (přístřešek bude doplněn i na nástupiště, kde schází). Vybudován bude úrovňový přechod přes tramvajový pás, rekonstrukce dozná dešťová kanalizace, venkovní elektroinstalace i veřejné osvětlení. Scházet nebudou bezbariérové přístupy. Pamatováno je rovněž na bezpečí cestujících, neboť lokalita bude doplněna kamerovým systémem. Vysazeny a udržovány budou rovněž keře a další vegetace.

Po dobu stavby budou zřízena provizorní nástupiště. Dočasně budou přemístěny tramvajové zastávky a autobusová zastávka ve směru na Frýdek-Místek. Autobusová zastávka „Ostrava-Hrabůvka – Dřevoprodej,“ ve směru do centra bude z důvodu uzavřenosti podchodu dočasně zrušena zcela.

Na tramvajové zastávce „Dřevoprodej“ zastavují linky 1 a 10, obě linky v obou směrech zajišťují asi 300 spojů za pracovní den. Autobusové zastávky „Dřevoprodej“ jsou obsluhovány třemi městskými linkami a 11 regionálními linkami ODIS. Linky MHD představují denní počet 148 spojů v pracovní den, regionální linky pak 183 spojů v pracovní den.

Tagy Dřevoprodej Hrabůvka Místecká ostrava
2 komentáře