Namazané koleje na Moldavu vyšetřuje policie jako obecné ohrožení

Trať Most - Moldava u Hrobu se zbytky namazání olejem. Foto: Jan ŠatavaTrať Most - Moldava u Hrobu se zbytky namazání olejem. Foto: Jan Šatava

Pachatele policie zatím nedopadla.

Policie České republiky zatím nezjistila, kdo stojí za namazáním kolejí na trati z Mostu na Moldavu v Krušných horách. K incidentu došlo v neděli ráno první den provozu nových dopravců na trati.

Mohlo dojít k vykolejení vlaku s cestujícími. Prověřujeme proto událost pro podezření ze spáchání zločinu obecného ohrožení,“ řekla mluvčí teplické policie Ilona Gazdošová. Policie současně vyzvala veřejnost, aby se ozvala v případě jakýchkoliv informací k této události na linku 158.

K události došlo v neděli ráno při jízdě první vlaku Railway Capital z Mostu. V prudkém stoupání u stanice Hrob namazal zhruba sto metrů kolejí olejem, aby vlak nemohl vyjet. Jen o pár hodin později někdo na trať nastražil kameny.

Kola byla tak namazaná, že nám zabržděný motorák začal klouzat zpět dolů z kopce, když jsme zastavili a chtěli se opět rozjet,“ popsal strojvedoucí Radan Stift. Nakonec pomohlo pískování. Vlak při první jízdě kvůli tomu nabral zhruba dvacet minut zpoždění.

Tagy Policie České republiky Railway Capital Trať 135 Most - Moldava v Krušných horách
48 komentářů