Další úsek D35 bude otevřen do 15. prosince, část přes železniční koridor nabírá zpoždění

Stavba dálničního mostu na D35 u Uherska. Foto: ŘSDStavba dálničního mostu na D35 u Uherska. Foto: ŘSD

Hlavním důvodem zpoždění je stavba unikátního mostu.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) otevře letos nejpozději do 15. prosince nový úsek dálnice D35 z Opatovic nad Labem do Časů. Další navazující úsek do Ostrova ale nabral další zpoždění a bude hotov až na konci příštího roku.

V tiskové zprávě o tom informoval Pardubický kraj, po jehož území nová dálnice vede. „V případě navazujícího úseku z Časů do Ostrova je stavba oproti původnímu plánu ve skluzu, a to z důvodu technologicky náročné a unikátní stavby mostu přes hlavní železniční koridor u Uherska,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Kortyš. Most u Uherska je budován ze dvou polovin samostatně, teprve poté dojde k jeho propojení.

Úsek z Opatovic do Časů se staví od jara 2019, měří 12,6 kilometru. „V srpnu následovalo zprovoznění nadjezdů mezi Borkem a Bukovinou nad Labem a mezi Chotčí a Dolními Ředicemi. Na trase stále probíhá pokládka konstrukčních a asfaltových vrstev či instalace protihlukových stěn,“ popsalo ŘSD v informačním letáku na počátku září průběh prací. Dálnici staví sdružení Strabag, M-Silnice a SMP.

Úsek z Časů do Ostrova měří 14,7 kilometr, sdružení firem Metrostav, Eurovia a Swietelsky ho staví od prosince 2018. Detailně je stavba popsána v informačním letáku.

Úsek D35 Časy - OstrovD35 v úseku Opatovice nad Labem - Časy. Pramen: ŘSD
Tagy D35 D35 Časy - Ostrov D35 Opatovice - Časy Pardubický kraj Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
55 komentářů