Další průchozí pražské nádraží. Pod kolejemi v Holešovicích jde projít až k Vltavě, vzniká tu i nový park

Nový podchod pod holešovickým nádražím. Foto: RopidNový podchod pod holešovickým nádražím. Foto: Ropid

Celá oblast náplavky v Praze 7 u holešovického nádraží prochází velkou proměnou.

Nádraží Holešovice se stalo další pražskou železniční stanicí, která je nově průchozí. Stalo se tak díky developerskému projektu, který u stanice vznikl.

Jde o projekt Port7, za kterým stojí společnost Skanska. Součástí souboru kancelářských budov bylo i vybudování nového průchodu na nábřeží, který navazuje na stávající železniční podchod k nástupištím. Praha 7 tak získala další průchod přes dříve neprostupné území, který zapadá do koncepce zpřístupňování vltavských nábřeží. U nádraží současně vznikne nový téměř dvouhektarový park.

Prostupnost území od Bubnů a holešovického nádraží k Vltavě co nejkratší cestou byla jedním z hlavních požadavků Prahy 7 v době, kdy jsme o projektu jednali. Holešovické nábřeží se po desítkách let stává opět důstojnou součástí veřejného prostoru kolem řeky. Pokračujeme tak v postupném propojení vltavského nábřeží podél celého území naší městské části. V loňském roce vznikla ve spolupráci s TSK nová cyklostezka mezi Trojským mostem a mostem Barikádníků. Brzy začnou práce na úpravě parku U Vody, jehož nová podoba vzešla z výsledků urbanisticko-krajinářské soutěže,“ uvádí místostarostka Prahy 7 Lenka Burgerová.

Skanska chce vytvořit živou a atraktivní náplavku. Již dříve zde byla otevřena nová cyklostezka. Holešovice jsou dalším pražským nádražím, které se stalo v posledních pěti letech průchozím. Pod celým kolejištěm lze relativně nově projít pod hlavním nádražím či Vršovicemi.

Nový podchod pod holešovickým nádražím. Foto: RopidNový podchod pod holešovickým nádražím. Foto: RopidNový podchod pod holešovickým nádražím. Foto: RopidNový podchod pod holešovickým nádražím. Foto: Praha 7Nový podchod pod holešovickým nádražím. Foto: Praha 7Nový podchod pod holešovickým nádražím. Foto: Praha 7

(K otevření podchodu došlo v dubnu, text je vydán až nyní kvůli zpoždění v odpovědích k samotné výstavbě. Skanska plánuje komunikaci po dokončení kompletních úprav.)

Tagy Nádraží Holešovice Praha 7 Praha-Holešovice Skanska
62 komentářů