Další potíže při letech do Velké Británie. British Airways rušily lety kvůli IT problému

Nový A350-1000 v barvách British Airways. Foto: BANový A350-1000 v barvách British Airways. Foto: BA

(aktualizováno 18:00) Den po problémech se zrušenými lety kvůli chystané stávce části zaměstnanců londýnského letiště Heathrow čelily cestující British Airways

(aktualizováno 18:00) Den po problémech se zrušenými lety kvůli chystané stávce části zaměstnanců londýnského letiště Heathrow čelily cestující British Airways dalšímu problému: výpadku počítačového systému aerolinek, kvůli kterému rušil dopravce stovky letů.

Omezení se dotklo už i letů do Česka: British Airways musely zrušit spoj s příletem ve 13 hodin do Prahy a odletem ve 13:45 na Heathrow. Během posledních dvou let jde o třetí velký IT výpadek dopravce. K odstraněné problémů došlo přes šestou hodinou večerní středoevropského času.

Problémy oznámily British Airways na svých stránkách, kde se zákazníkům omluvily a nabídly jim zdarma rezervaci na jiný termín, pokud je jejich let zrušený.

https://twitter.com/British_Airways/status/1159030654979530752?s=20

Dopravce zrušil asi dvě stovky spojů, narušil tak cesty tisícům lidí. Kolaps způsobile dlouhé fronty na letištích. Podle dopravce jde o systémový problém.

Tagy British Airways IT výpadek
2 komentáře