Další personální změny na SŽDC. Náměstek pro řízení provozu Josef Hendrych končí

Náměstek pro řízení provozu SŽDC Josef Hendrych. Foto: SŽDCNáměstek pro řízení provozu SŽDC Josef Hendrych. Foto: SŽDC

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC)  bude mít po více než čtyřech letech nového náměstka pro řízení provozu. Josef Hendrych po

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC)  bude mít po více než čtyřech letech nového náměstka pro řízení provozu. Josef Hendrych po čtyřech letech jednu z nejvyšších funkcí na české železnici opustí.

Informaci už generální ředitel SŽDC Jiří Svoboda oznámil oficiálně tento týden nejbližším podřízeným. „Mohu potvrdit, že pan generální ředitel Svoboda informoval kolegy, že k poslednímu říjnu dojde ke změně ve vedení úseku řízení provozu,“ řekla mluvčí SŽDC Kateřina Šubová. Hendrych odmítl svůj konec na postu náměstka SŽDC komentovat.

K oficiálnímu odvolání má dojít příští týden na zasedání správní rady. Hendrych je již ve věku, kdy může odejít do penze. I plánovaný odchod až na konci října naznačuje, že půjde o rozchod v dobrém.

Podle informací deníku Zdopravy.cz má Hendrycha vystřídat dosavadní ředitel centrálního dispečerského pracoviště v Praze Miroslav Jasenčák. O něm se mluvilo už před příchodem Hendrycha před čtyřmi lety, tehdy ale post odmítl.

Pod úsek řízení provozu patří například všichni výpravčí, tvorba jízdních řádů nebo organizace výluk.

Správa železniční dopravní cesty zažívá letos velké personální změny, které začaly se jmenováním nového generálního ředitele, zatím se týkaly ale manažerských pozic pod náměstky.

Josef Hendrych se od studií věnuje železnici: po absolvování Vysoké školy dopravy a spojů v Žilině postupně vystřídal profese výpravčí a dispečer až po hlavního nákladního dispečera pro celou síť. Byl posledním přednostou služby dopravy ČD v Plzni, vedoucím provozu, náměstkem pro řízení provozu v Plzni, náměstkem na odboru osobní dopravy ČD, naposledy ředitelem RCP ČD Plzeň a pak ředitelem OŘ SŽDC Plzeň. V současné pozici je od 1. srpna 2014. Není členem žádné politické strany. 

Tagy Josef Hendrych řízení provozu Správa železniční dopravní cesty
11 komentářů