Další omezení na Místecké v Ostravě, silničáři začnou v pondělí s opravou povrchu

I/56 v Ostravě Zdroj: Google Street ViewI/56 v Ostravě Zdroj: Google Street View

Zhruba měsíční rekonstrukce se dotkne úseku mezi Hrabovou a Novou Bělou ve směru na Frýdek-Místek, protisměr zůstane nedotčen.

Řidiče mířící z Ostravy do Beskyd po dálnici D56 čeká další omezení. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) totiž začne v pondělí 13. března s opravou povrchu Místecké ulice v úseku mezi Hrabovou a Novou Bělou. Práce potrvají zhruba měsíc. Rekonstruovat se bude jen směr na Frýdek-Místek (EXIT 39 až EXIT 42), protisměr zůstane nedotčen.

Práce jsou rozděleny na jednotlivé části tak, aby oprava proběhla po polovinách částečně uzavřené vozovky. Provoz z Ostravy bude vždy veden v jednom ze dvou jízdních pruhů D56. Změna vedení dopravy tak znamená pouze snížení počtu pruhů, za krátce uzavřené sjezdy a nájezdy je připravena značená objízdná trasa přes nejbližší mimoúrovňové křižovatky dálnice D56.

Brzy by se přitom měly obnovit práce na nedaleké rekonstrukci přemostění podchodu mezi ulicemi Šídlovecká a Krmelínská u autobusové zastávky Hrabůvka, Benzina. Kdy to přesně bude, ŘSD zatím neví. Loni na podzim stihli silničáři dokončit směr na Ostravu, letos do června se bude pracovat ve směru na Frýdek-Místek. Není to přitom tak dávno, kdy řidičům hlavně ve špičce komplikovaly průjezd práce na dalším blízkém mostu, konkrétně u ostravského Makra. Plně průjezdný už je alespoň úsek u zrekonstruované zastávky Dřevoprodej.

Od 13. března začne oprava povrchu dálnice D56 v Ostravě (EXIT 39 až EXIT 42). Práce jsouplánovány mezi Hrabovou a Novou Bělou jen ve směru na Frýdek-Místek, protisměr zůstane nedotčen. Zdroj: ŘSD

Od 13. března začne oprava povrchu dálnice D56 v Ostravě (EXIT 39 až EXIT 42). Práce jsou
plánovány mezi Hrabovou a Novou Bělou jen ve směru na Frýdek-Místek, protisměr zůstane
nedotčen.
Zdroj: ŘSD

 

Tagy D56 I/56 Místecká ostrava Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
2 komentáře