Další obchvat. ŘSD otevřelo novou silnici kolem Kravař na Českolipsku

Obchvat Kravař na silnici I/15 před dokončením. Foto: ŘSDObchvat Kravař na silnici I/15 před dokončením. Foto: ŘSD

Řidiči mezi Českou Lípou a Litoměřicemi mohou od dneška jezdit mezi oběma městy rychleji a plynuleji. Po necelých dvou letech

Řidiči mezi Českou Lípou a Litoměřicemi mohou od dneška jezdit mezi oběma městy rychleji a plynuleji. Po necelých dvou letech otevřelo ŘSD na silnici I/15 obchvat Kravař.

„Nově zprovozněný obchvat odvede veškerou tranzitní dopravu mimo Kravaře. Díky obchvatu se tedy výrazně zvýší bezpečnost chodců a cyklistů. Dojde také k poklesu imisní zátěže a míry hlukového zatížení v obytné zástavbě a zlepší se možnost používat silnici pro místní dopravu,“ zdůraznil význam nové stavby generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Součástí obchvatu jsou tři mosty a jeden nadjezd o celkové délce 123 metrů. Trasu dlouhou 2,7 kilometrů postavila společnost Strabag za 176,7 milionů korun bez DPH.

Stávající silnice bude ponechána, aby sloužila k napojení obce Kravaře a obsluze přilehlého území. Její trasa byla doplněna o dvě křižovatky v místě křížení s novou trasou. Na stejné silnici chystá ŘSD ještě obchvat Zahrádek, u něj zatím ŘSD zpracovává teprve záměr projektu a není jasné, kdy by se měl začít stavět. V podobné fázi je obchvat Liběšic.

Trasa obchvatu Kravař na silnici I/15. Foto: ŘSD

Trasa obchvatu Kravař na silnici I/15. Foto: ŘSD

Tagy I/15 Kravaře obchvat obchvat Kravař Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Strabag
18 komentářů