Další návrat obra. Emirates znovu nasadí A380 na přímé linky do Aucklandu a Kuala Lumpuru

Business třída v A380 společnosti Emirates. Foto: EmiratesBusiness třída v A380 společnosti Emirates. Foto: Emirates

Non-stop linka mezi Dubají a Aucklandem získá zpět titul nejdelší linky v síti společnosti Emirates, měří 14 200 km.

Letecká společnost Emirates oznámila, že od 1. prosince obnoví pravidelné spoje letadlem A380 do a z Aucklandu a Kuala Lumpuru.

V současné době aerolinka létá do obou měst letounem Boeing 777-300ER, který má zastávku v Kuala Lumpuru a poté pokračuje do Aucklandu. Nasazením letounů A380 budou obě města obsluhována přímými linkami z a do Dubaje.

„Tato aktualizace letového řádu nabídne zákazníkům Emirates větší flexibilitu a rozšíří tak dostupnost míst. Zavedení nových spojů také poskytne více příležitostí k cestování napříč leteckou sítí Emirates, po oddělení linek navíc dojde ke zkrácení tranzitních časů a rychlejšímu spojení do a z Evropy, Blízkého východu, jižní Asie i Afriky,“ uvedla firma.

Non-stop linka mezi Dubají a Aucklandem získá zpět titul nejdelší linky v síti společnosti Emirates, měří 14 200 km a je také jedním z nejdelších pravidelných komerčních letů bez mezipřistání na světě.

Nový Zéland v současné době realizuje globální marketingovou kampaň na přilákání turistů po covidové uzávěře, Malajsie zase bude společností Emirates podporována v rámci nedávno podepsaného memoranda o spolupráci s Malajsijským turistickým úřadem, jehož cílem je rovněž navýšit počty turistů přijíždějících do této země.

Letouny A380 v barvách Emirates létají do 32 destinací, další mají být oznámeny v následujících týdnech a měsících.

Jde o další návrat superjumba, kterému během pandemie téměř nikdo nedával naději na zářivou budoucnost. Jeho výrobu Airbus na konci minulého roku ukončil. Letecké společnosti jich ale vracejí na nebe stále více. Nedávno se k tomu přihlásila například Lufthansa.

Tagy Airbus A380 emirates Malajsie Nový Zéland
35 komentářů