Další miliardová silniční zakázka. ŘSD hledá firmu na Palačovskou spojku

Vizualizace silnice I/35 Lešná - Palačov. Pramen: ŘSDVizualizace silnice I/35 Lešná - Palačov. Pramen: ŘSD

Nová silnice zlepší spojení Valašska s D1.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pouští mezi stavební firmy na konec roku další velkou zakázku na stavbu nové silnice. V soutěži v hodnotě 2,2 miliardy korun hledá zhotivitele nové silnice I/35 Lešná – Palačov.

Hodnota zakázky je nakonec výrazně nižší, než uváděl ještě nedávno informační leták stavby. Ten počítal s náklady 3,1 miliardy korun. Termín pro podání nabídek je 16. 2. Stavba má začít příští rok, ŘSD má již vykoupeno přes 99 % pozemků a žádá o stavební povolení. Už dříve začala výběr firmy na přípravné práce.

Nová silnice označovaná jako Palačovská spojka má být alternativou k současné silnici I/35 z Hranic do Valašského Meziříčí. Má napojit Valašsko na dálnici D1. Součástí zakázky je necelých pět kilometrů nového úseku silnice I/35 z Lešné do Palačova o šířce 24,5 metru. Dalších 3,7 kilometru bude rekonstrukce D48 mezi Dubem a Palačovem. Nová silnice by měla přispět k lepší integraci a rozvoji valašského regionu právě tím, že získá napojení na důležité silniční tahy. Hotovo by mělo být v roce 2025.

Mapa silnice I/35 Lešná - Palačov. Foto: ŘSD

Mapa silnice I/35 Lešná – Palačov. Foto: ŘSD

ŘSD chystá projekt od roku 2015. Detailněji je stavba popsána v informačním letáku ŘSD.

Tagy I/35 I/35 Lešná - Palačov Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
26 komentářů