ŘSD chystá za tři miliardy Palačovskou spojku na I/35, urychlí napojení na D1 z Valašska

Vizualizace silnice I/35 Lešná - Palačov. Pramen: ŘSDVizualizace silnice I/35 Lešná - Palačov. Pramen: ŘSD

Stavba má začít příští rok, ŘSD má již vykoupeno přes 99 % pozemků.

Stát začal s výběrem dodavatele přípravných prací  na novou spojnici mezi silnicemi I/35 a D48. Sedmikilometrová spojnice Lešná – Palačov bude alternativou k současné silnici I/35 z Hranic do Valašského Meziříčí.

„Vypsali jsme výběrové řízení na přípravu území před stavbou silnice I/35 Lešná – Palačov. Přípravné práce, tj. skrývku ornice a kácení dřevin zahájíme ještě letos. Následovat bude archeologický průzkum. V roce 2022 předpokládáme zahájení stavby,“ uvedlo na twitteru zlínské ŘSD. „Stavba I/35 Lešná –  Palačov je součástí výstavby dopravního připojení valašského regionu kapacitními komunikacemi na páteřní dálniční tah D1 Praha – Brno – Ostrava,“ uvádí ŘSD na svých stránkách. Součástí prací je také rekonstrukce silnice D48 v úseku mezi Dubem a Palačovem. Aktuálně má ŘSD vykoupeno přes 99 % potřebných pozemků.

Ze zakázky s odhadovanou cenou téměř 3,1 miliardy korun je necelých pět kilometrů nový úsek silnice I/35 z Lešné do Palačova o šířce 24,5 metru. Dalších 3,7 kilometru bude rekonstrukce D48 mezi Dubem a Palačovem. Nová silnice by měla přispět k lepší integraci a rozvoji valašského regionu právě tím, že získá napojení na důležité silniční tahy.

ŘSD chystá projekt od roku 2015. V příštím roce by silničáři rádi získali stavební povolení, vybrali dodavatele a zahájili práce na celém úseku. Detailněji je stavba popsána v informačním letáku ŘSD.

Mapa silnice I/35 Lešná - Palačov. Foto: ŘSD

Mapa silnice I/35 Lešná – Palačov. Foto: ŘSD

 

Tagy I/35 I/35 Lešná - Palačov Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
38 komentářů