Sedmý Gulfstream s českou registrací. Developer skladů a průmyslových zón si ho pořídil opět v netradiční barvě

Gulfstream G500. Foto: GulfstreamGulfstream G500. Foto: Gulfstream

Pro CTP jde již o druhý Gulfstream ve flotile.

Devoloperská společnost CTP Invest rozšířila svoji flotilu letadel o třetí a zatím největší stroj. Na počátku dubna si zaregistrovala nový letoun Gulfstream 500. Stroj je podle rejstříku zcela nový.

Majitel firmy Remon Vos zvolil pro letadlo registraci, která ponese jeho jméno: OK-VOS. Podobně jako u prvního gulfstreamu (zcela černého) si zvolil netradiční barvu: šedou. První snímky se objevily na Twitteru.

Letadlo provozuje stejně jako předchozí model G280 rakouská společnost Avcon AG. Na rozdíl od řady jiných bizjetů není vůbec nabízen na charterovém trhu a létá v privátním režimu.

Oproti letadlu G280 je G500 skokem o dvě třídy výše. Letadlo má dolet přes 9 000 kilometrů, ceníková cena je kolem 48,5 milionu dolarů. Pojme až 19 cestujících. První letadlo odebral zákazník v roce 2018. Kompletní technické parametry jsou zde.

CTP Invest má ve flotile už dvě jiná letadla, ale menší a slabší kategorie. Od roku 2016 vlastní švýcarský letoun Pilatus PC12 s registrační značkou OK-CTP a GulfStream G280 OK-RLV. Prodala naopak Piper PA46 registrace OK-RRR. V Česku jde už sedmý Gulfstream, který je registrován u tuzemského Úřadu pro civilní letectví.

CTP Invest je známa jako největší developer průmyslových a skladových zón. V Hradci Králové postavila jednu z hal načerno bez povolení.

Tagy CTP Invest Gulfstream Gulfstream G500 OK-VOS
43 komentářů