Další dreamliner do Prahy. Korean Air ho nasadí na linku do Soulu

Boeing 787-9 v barvách Korean Air. Foto: Korean AirBoeing 787-9 v barvách Korean Air. Foto: Korean Air

S nástupem zimního letového řádu budou do Prahy létat dva dopravci s Boeingem 787. Po již dříve oznámené změně typu

S nástupem zimního letového řádu budou do Prahy létat dva dopravci s Boeingem 787. Po již dříve oznámené změně typu letadla u Qatar Airways  bude do Prahy nasazovat dreamliner i Korean Air.

O změně typu informoval jako první server Routes Online. Dreamline je už i v rezervačním systému aerolinky. Dopravce a Letiště Praha mají potvrdit informaci oficiálně během dnešního dopoledne.

Boeing 787-9 má na trase létat z Prahy jako let KE936 a KE935 do Prahy v pondělí, středu a v sobotu. Z Prahy odlétá v 18:30, v Praze bude přistávat po letu ze Soulu v 16:40. Těsně se tak mine s dreamlinerem Qatar Airways, který bude v Praze podle letového řádu mezi 12:25 a 16:10.

Korean Air na trasu mezi Prahou a Soulem nasadily dosud různé verze letadel, podle původních plánů měly létat linku v zimě s boeingem 777-200ER, stejně jako loni. Přes léto většinou Korean Air nasazuje Boeing 747-8i. 

Podle Václava Řehoře, předsedy představenstva Letiště Praha, dojde nasazením dreamlineru ke zvýšení sedačkové kapacity na lince přes zimu o 8,5 %. „Jeho využití v Praze bude odpovídat našemu odpovědnému přístupu k udržitelnému rozvoji, především řešení hlukové zátěže z leteckého provozu,“ řekl Řehoř.  „Jedná se také o skvělou ukázku toho, jak se linka, která je v provozu od roku 2004 exponenciálně vyvíjí a nabízí cestujícím stále více služeb na palubě,“ dodal Řehoř.

Korean Air má objednáno celkem deset dreamlinerů, první převzal v únoru letošního roku, celá objednávka má být hotová příští rok. Do letadla se vejde 269 cestujících, z toho šest míst je v první třídě, 18 v byznysu. Korean Air patří k dopravcům, kteří do letadla umisťují méně sedaček, než je možné: v maximální konfiguraci pouze v ekonomické třídě Boeing umožňuje v tomto letadle přes 400 míst.

Tagy Boeing 787-9 dreamliner Korean Air
Žádné komentáře