Další část koridoru opraví Swietelsky a Strabag, cena v soutěži mírně klesla

Modernizace koridoru u Velimi. Foto: Správa železnicModernizace koridoru u Velimi. Foto: Správa železnic

Oprava má proběhnout v srpnu.

Sdružení firem Swietelsky Rail CZ a Strabag Rail získalo zakázku na opravu koridorové trati mezi Velimí a Kolínem. Ta naváže na probíhající rozsáhlou rekonstrukci s částečnou modernizací úseku Poříčany – Velim.

Vítězství sdružení vyplývá z dat v registru smluv. Oprava vyjde na 110,8 milionu korun, o necelé čtyři miliony korun méně, než byl odhad. Swietelsky Rail pracuje na modernizaci úseku Poříčany – Velim, má zde tak výhodu v podobě zázemí stavby.

Oprava má podle původních plánů proběhnout v srpnových termínech od 8. 8. do 19. 8. 2022 a od 20. 8. do 31. 8. 2022. „Vždy se jedná o výluku jedné ze dvou traťových kolejí v úseku Velim – Kolín. Oprava je plánována v souběhu s probíhající stavbou. Provoz tedy více neomezí, využijí se už plánované výluky,“ řekla při vypsání soutěže mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Během stavby má dojít k opravě obou traťových kolejí. Dojde k čištění štěrkového lože, souvislé výměně kolejnic a pražců a zpětnému zřízení bezstykové koleje a opravě jejích geometrických parametrů. Opravou projdou i tři přejezdy.

Ve Velimi ve směru od Kolína začíná jedno z aktuálně největších omezení na české železnici, modernizace úseku do Poříčan. Rekonstrukci koridoru Velim – Poříčany provádí od předloňského května společnost Swietelsky Rail (ve sdružení se Subterrou). Stavba zahrnuje úseky Velim – Pečky, Pečky – Poříčany, stanice Poříčany a Velim a zastávky Cerhenice a Tatce; jde o komplexní rekonstrukci železničního svršku a sanaci vybraných úseků železničního spodku. Dlouhá výluka má skončit v září, díky jiné technologii budou práce hotovy dříve.

Tagy 011 Praha - Kolín Správa železnic Strabag Rail Swietelsky Rail Velim - Kolín
55 komentářů