Další část D35 má stavební povolení, stavba úseku u Vysokého Mýta začne příští rok

Vizualizace úseku D35 Vysoké Mýto - Džbánov. Foto: ŘSDVizualizace úseku D35 Vysoké Mýto - Džbánov. Foto: ŘSD

Na stavbu je vykoupeno 85 % pozemků, chystá se vypsání soutěže.

Ministerstvo dopravy vydalo dnes stavební povolení pro další úsek dálnice D35. Jde konkrétně o šest kilometrů dlouhý úsek Vysoké Mýto – Džbánov (km 38,700 – 44,650), který vytvoří obchvat Vysokého Mýta.

Vyplývá to z dokumentu zveřejněného na úřední desce ministerstva.  Rozhodnutí není ještě pravomocné, ani během územního řízení ale Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) nezaznamenalo zásadnější problémy při projednávání.

Na stavbu je vykoupeno 85 % pozemků a připravuje se soutěž na zhotovitele, aby mohla být stavba v příštím roce zahájena,“ uvedlo ŘSD na Twitteru. Nový úsek bude úlevou především pro Vysoké Mýto, přes které denně projede přes 22 tisíc vozidel.

Úsek prochází převážně zemědělskou krajinou a kříží silnice II. a III. třídy, místní komunikace, polní cesty, několik menších vodních toků. Na jednom konci se napojí na stavbu D35 z Ostrova do Vysokého Mýta, na konci druhém bude pokračovat do Litomyšle. Detailně je stavba popsána v informačním letáku ŘSD. Odhadovaná cena je 2,2 miliardy korun.

Zatím se nová dálnice napojí na silnici I/35 prostřednictví nové křižovatky Vysoké Mýto západ a Džbánov a v budoucnu na ni naváží úseky dálnice D35 Ostrov – Vysoké Mýto a Džbánov – Litomyšl. Hotovo má být v roce 2026.

ŘSD plánuje příští rok začít stavět až pět úseků D35. Letos dokončí úsek Časy – Ostrov.

Trasa D35 Vysoké Mýto - Džbánov. Foto: ŘSD

Trasa D35 Vysoké Mýto – Džbánov. Foto: ŘSD

Tagy D35 D35 Vysoké Mýto - Džbánov Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
21 komentářů