Čtyřpruh na I/27 mezi Šlovicemi a Přešticemi se začne stavět na jaře, cena v tendru klesla

Modernizace silnice I/27 severně od Plzně, ilustrační foto. Pramen: ŘSDModernizace silnice I/27 severně od Plzně, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Ředitelství silnic a dálnic už otevřelo nabídky na výstavbu přeložky silnice I/27 v úseku Šlovice – Přeštice na Plzeňsku. Šest

Ředitelství silnic a dálnic už otevřelo nabídky na výstavbu přeložky silnice I/27 v úseku Šlovice – Přeštice na Plzeňsku. Šest kilometrů nové silnice, která se má změnit na čtyřpruh, je ochotno nejlevněji postavit sdružení IMOS a Váhostav. Přišlo s cenou 911 milionů korun, což je 88 procent projektantských předpokladů. Oznámil to na twitteru šéf ŘSD Radek Mátl.

„Nyní bude probíhat vyhodnocení a stavba by měla být zahájena začátkem stavební sezóny 2020,“ dodal Mátl. Stavba potrvá tři roky a prodlouží čtyřpruhový úsek silnice I/27 od Plzně na jih. Její součástí je i obchvat Horní Lukavice.

Stavba I/27 v úseku Šlovice - Přeštice. Pramen: ŘSD

Stavba I/27 v úseku Šlovice – Přeštice. Pramen: ŘSD

Silnice I/27 je hlavním tahem z Plzně na Klatovy a Železnou Rudu. „Tento úsek je jedním z nejzatíženějších úseků této komunikace,“ píše se v dokumentaci ŘSD. Podle silničářů stavba mimo jiné odstraní místo častých nehod v prostoru Vysoké. Stavba zahrnuje mimo jiné osm mostů, dvě mimoúrovňové křižovatky a jeden protihlukový val.

ŘSD chce zkultivovat velkou část I/27. V pokročilé fázi přípravy je například obchvat Klatov, který by se měl rovněž začít stavět příští rok, či obchvat Přeštic. Silnice I/27 se přestavuje na čtyřpruh i na severním okraji Plzně.

Tagy I/27 Přeštice - Šlovice ŘSD
12 komentářů