Čtyři úseky na konec roku, prodloužení o více než 3 km. Brněnský okruh bude letos z poloviny hotový

Betonáž mostu přes Tomkovo náměstí. Foto: ŘSDBetonáž mostu přes Tomkovo náměstí. Foto: ŘSD

Začala soutěž na zhotovitele průzkumné štoly pro tunel Vinohrady.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) letos prodlouží zatím nedokončený Velký městský okruh (VMO) v Brně o další 3,1 kilometru. V závěru roku se sejde otevírání celkem čtyř staveb na jeho trase v souhrnné hodnotě pět miliard korun.

Termín dokončení letos potvrdilo ŘSD na svých stránkách. Podle ředitele brněnského závodu ŘSD Davida Fialy nelze očekávat, že by se všechny úseky otevřely najednou, půjde o kombinaci otevírání během několika týdnů.

Jako první by se měl otevírat nový úsek Žabovřeské. Poté by mělo následovat dokončení rozšíření úseku Bauerova, na začátku prosince se pak otevře stavba Tomkovo náměstí – Rokytova.

ŘSD současně vydalo novou mapu, která ukazuje stav Velkého městského okruhu včetně příprav nových úseků. Zatím nejdále jsou přípravy na tunel Vinohrady: aktuálně probíhá soutěž na zhotovitele průzkumné štoly.

ŘSD chystá nový tunel v Brně, začalo hledat firmu na průzkumnou štolu

Z celého okruhu je zatím postaveno 7,6 km, jeho celková délka má být 21 km. Po otevření nových úseků se celková délka okruhu dostane k polovině plánované trasy.

Stav Velkého městského okruhu v Brně v lednu 2024. Foto: ŘSD

Přehled letos dokončených staveb VMO

Bauerova 549 milionů korun

Žabovřeská 2,034 miliardy korun

Tomkovo náměstí + Rokytova 2,356 miliardy korun

 

Tagy brno I/42 VMO Bauerova I/42 VMO Žabovřeská Ředitelství silnic a dálnic Rokytova ŘSD Tomkovo náměstí Velký městský okruh Brno VMO VMO Brno
38 komentářů