Čtyři roky od vypuknutí Dieselgate. Trio manažerů Volkswagenu čelí dalšímu obvinění

Elektromobil Volkswagen ID3. Foto: VWElektromobil Volkswagen ID3. Foto: VW

Prokuratura v Braunscheweigu dnes obvinila současného šéfa koncernu Volkswagen Herberta Diesse z manipulace s kurzem akcií. Stejnému obvinění čelí i

Prokuratura v Braunscheweigu dnes obvinila současného šéfa koncernu Volkswagen Herberta Diesse z manipulace s kurzem akcií. Stejnému obvinění čelí i Diessův předchůdce Martin Winterkorn a stávající předseda Hans Dieter Pötsch. Obvinění přišlo téměř na den přesně čtyři roky poté, co skandál Dieselgate vypukl.

Podle serveru Focus.de  je důvodem obvinění zpoždění mezi oznámením od americké agentury pro ochranu životního prostředí EPA o krocích proti automobilce a informováním investorů. Firma oznámila problémy s emisemi až 22. září 2015. To bylo několik dní poté, co přišel z EPA oficiální dopis. Firma navíc podle vyšetřování problémy s EPA začala řešit už během léta a manažeři tak měli oznámit investorům, že hrozí firmě vážné problémy, které budou mít vliv na akcií. Akcie Volkswagenu po oznámení problémů s americkými úřady ztratily 37 % své hodnoty.

Volkswagen obvinění odmítá, stejně tak i zmínění manažeři. Podle nich obvinění předpokládali, že se situace vyvine tak negativně a byli ujišťování, že problém půjde řešit.

Tagy Dieselgate volkswagen
2 komentáře