ČSA vrací po letech spojení z Prahy do Stuttgartu, odkud budou létat pro Eurowings

ATR 42. Foto: České aerolinieATR 42. Foto: České aerolinie

České aerolinie obnoví po necelých pěti letech přímou linku z Prahy do Stuttgartu. Nové spojení otevírají díky prohloubení spolupráce s

České aerolinie obnoví po necelých pěti letech přímou linku z Prahy do Stuttgartu. Nové spojení otevírají díky prohloubení spolupráce s leteckou společností Eurowings. Pro ni budou z hlavního města německé spolkové země Bádensko-Württembersko létat po celé Evropě.

Lety na stuttgartské letiště Echterdingen se objevily během víkendu v rezervačním systému aerolinky. První let má firma naplánován na pondělí 21. ledna, zatím jsou v systému v prodeji lety do konce zimního letového řádu. Start nové linky potvrdil mluvčí ČSA Daniel Šabík.

Linka bude sloužit především k přepravě letového personálu ČSA do Stuttgartu,” řekl Šabík. To ukazuje i letový řád. V prodeji jsou pouze dva lety týdně, vždy v pondělí a úterý. Na lince počítají s turbovrtulovými letadly ATR 42/72. Ceny zpátečních letenek začínají na 2627 Kč.

Přímé letecké spojení Prahy a Stuttgartu provozovaly ČSA od roku 1995 do října 2013, poté skončilo. Z trasy dříve vycouvala i Lufthansa.

Stuttgart bude hlavní bází ČSA v Německu pro lety Eurowings, kam dopravce posílá Airbusy A319. „V prvních měsících bude všech pět letounů bázováno ve Stuttgartu a nasazováno na pravidelné lety Eurowings v rámci Evropy nebo do Egypta, Maroka či Turecka. Pronájem bude realizován na období 12 až 18 měsíců v závislosti na konkrétním letadle,“ řekl loni v říjnu mluvčí ČSA Daniel Šabík.

Tagy České aerolinie Eurowings Praha - Stuttgart
15 komentářů