ČSA se vracejí do Londýna. Nabídnou devět letů na přelomu roku

Letadlo Airbus společnosti ČSA. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýLetadlo Airbus společnosti ČSA. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Londýn patří dlouhodobě mezi města, kam se z Prahy létá nejvíce.

České aerolinie daly do prodeje letenky do Londýna na několik termínů během Vánoc a Nového roku. První let s číslem OK648 je plánován na pátek 22. prosince, dalších osm pak bude následovat až do 7. ledna. Nejlevnější jednosměrná letenka v základním tarifu vychází na 2 164 Kč, zpáteční pak na 4 501 Kč.

Dopravce plánuje na trasu nasadit Airbus A320, nezamíří však na letiště Heathrow či Gatwick, ale na letiště Stansted. To jinak používají primárně nízkonákladové aerolinky, například Ryanair. Právě ten prodává letenky z Ruzyně na Stansted na podobné termíny i o více jak polovinu levněji.

V minulosti létaly ČSA na Heathrow, kam se po desetileté pauze vrátily po první vlně pandemie. Smartwings group nicméně linku na konci loňského března z důvodu nízké poptávky, vysokých cen paliv a nestabilní situace, ukončily. Smartwings ještě létaly do zimy roku 2019 na londýnské letiště Gatwick, toto spojení ukončily kvůli obavám z brexitu a nejistoty kolem tehdejšího provozu letadel 737 MAX.

Londýn patří dlouhodobě mezi města, kam se z Prahy létá nejvíce. Nejinak je tomu i během Vánoc, kdy dopravci lety na této trase ještě posilují, včetně spojení do Brna a Ostravy.

Před pár dny zrušily České aerolinie plánované spojení do Jerevanu, po několika odkladech se mělo začít létat v prosinci. Za rozhodnutím mají podle mluvčí dopravce Vladimíry Dufkové stát obchodní důvody. Uvedla, že knihování se nevyvíjelo podle představ aerolinky.

Tagy České aerolinie ČSA Londýn Londýn Stansted OK Stansted Vánoce Velká Británie
76 komentářů