ČSA po několika odkladech ruší plánované spojení do Jerevanu

Zážitkový let ČSA. Foto: Matěj BrundaZážitkový let ČSA. Foto: Matěj Brunda

Důvodem je slabý zájem o letenky do Arménie.

České aerolinie po pár měsících od zahájení prodeje letenek ruší své plány spustit ještě letos novou linku z Prahy do arménského Jerevanu. Po několika posunech zahájení startu letů nakonec firma lety z rezervačního systému zcela odstranila.

Jde o obchodní důvody. Knihování se nevyvíjelo podle našich představ,“ řekla mluvčí Vladimíra Dufková. Podle ní firma plány na lety do Arménie nevzdává, žádá o povolení k provozování dopravy v letním letovém řádu.

Dopravce oznámil obnovení linky do Jerevanu na konci srpna. Původně plánoval zahájení letů v říjnu, později start posunul na listopad a poté na prosinec. Létat měl dvakrát týdně (v pondělí a ve čtvrtek). „Poptávka po letecké dopravě z Arménie do Evropy včetně České republiky vykazuje rostoucí trend, navíc v posledních letech stoupla obliba zakavkazských destinací také mezi českými cestovateli. Proto jsme se rozhodli pro návrat na linku Praha – Jerevan,“ uvedl tehdy obchodní ředitel ČSA Jan Tóth. Dopravce provozuje dvě linky: z Prahy do Paříže a do Madridu.

České aerolinie aktuálně provozují dva starší Airbusy A320, příští rok mají flotilu rozšířit i čtyři nová půjčená letadla Airbus A220-300. Dopravce využívá rovněž Boeingy 737 mateřských Smartwings.

Tagy České aerolinie ČSA linka Praha - Jerevan PRG-EVN
65 komentářů