ČSA ruší linku do Štrasburku kvůli nezájmu Francie, ATR 42 ve flotile skončí

Letadlo ATR 42 v barvách ČSA. Foto: České aerolinieLetadlo ATR 42 v barvách ČSA. Foto: České aerolinie

České aerolinie ruší po jedenácti letech přímé spojení Prahy a Štrasburku. Poslední letadlo se na trasu do sídla Evropského parlamentu

České aerolinie ruší po jedenácti letech přímé spojení Prahy a Štrasburku. Poslední letadlo se na trasu do sídla Evropského parlamentu vydá 8. dubna. Během jara čeká flotilu dopravce i další proměna: zmizí z ní všechna tři turbovrtulová letadla ATR 42.

Mluvčí ČSA Daniel Šabík konec linky potvrdil. Spojení zavedly ČSA v roce 2008, dosud létají třikrát týdně. Důvodem konce provozu je konec objednávky na provoz linky ze strany Francie. Francie doplácela ČSA případnou ztrátu z této linky. „Francouzská strana rozhodla ukončit stávající závazky veřejné služby na trase Štrasburk – Praha k datu 8. dubna 2019. České aerolinie rozhodnutí francouzské strany respektují a k uvedenému datu vypraví na lince mezi Prahou a Štrasburkem poslední let,“ řekl Šabík.

Jde o další ze série linek, které v poslední době ČSA zrušily. 11. ledna naposledy vzlétla letadla do Ostravy a Bratislavy a na lince do z Bratislavy do Košic, brzy skončí spojení Prahy a Jekatěrinburgu a už minulostí je i spojení Karlových Varů a Moskvy.

Jedním z důvodů konce těchto linek je i plánované vyřazení letadel typu ATR 42 z flotily ČSA. Dvě z nejmenších letadel, které ČSA používají, už dolétala, poslední bude vyřazeno v v příštích týdnech a čeká ho vracení leasingové společnosti. ČSA dál budou létat na kratší trasy se šesti turbovrtulovými letadly ATR 72.

Tagy ATR 42 České aerolinie ČSA Praha - Štrasburk
25 komentářů