České aerolinie ruší další linku. Přestanou létat do Jekatěrinburgu

A319, foto: ČSAA319, foto: ČSA

Z letového řádu Českých aerolinií zmizí po čtrnácti letech spojení do čtvrtého největšího ruského města. Od 21. ledna zruší spojení

Z letového řádu Českých aerolinií zmizí po čtrnácti letech spojení do čtvrtého největšího ruského města. Od 21. ledna zruší spojení s Jekatěrinburgem.

Konec spojení zjistil deník Zdopravy.cz z rezervačního systému aerolinky, potvrdil ho i mluvčí ČSA Daniel Šabík. Během dvou týdnů jde tak o konec už čtvrté linky. Před vánočními svátky oznámil dopravce konec linky z Prahy do Ostravy a Bratislavy a současně ukončení spojení z Bratislavy do Košic.

„Mohu potvrdit rozhodnutí ČSA zrušit pravidelný provoz mezi Prahou a Jekatěrinburgu. Důvod zrušení je čistě ekonomický, provoz linky je ztrátový. Konečné rozhodnutí o zrušení linky bylo schváleno naším hlavním akcionářem, společností Smartwings,“ řekl Šabík. Dál ještě budou ČSA několik týdnů nabízet místa na lince Ural Airlines. ČSA už na konci října ukončily provoz sezónní linky do ruské Ufy, s jejím obnovením v létě nepočítají.

ČSA spojení do Jekatěrinburgu zavedly v roce 2004, létaly většinou čtyřikrát týdně. Aktuálně jde po lince do Soulu o druhou nejdelší trasu v síti dopravce, let trvá necelých pět hodin. Na trase zůstane i nadále po odchodu ČSA spojení společnosti Ural Airlines, které před několika dny spustily současně spojení Prahy s moskevským letištěm Žukovskij.

Práva na lety do Ruska mají přejít z ČSA pod Smartwings.  Majitel dopravce ale podle rezervačního systému s provozem do Jekatěrinburgu pod svoji značkou nepočítá.

Tagy České aerolinie ČSA letecké spojení do Ruska Praha - Jekatěrinburg smartwings Ural Airlines
18 komentářů