Ural Airlines posílí v Praze, spouští linku na letiště s nejdelší ranvejí v Evropě

Airbus A321 společnosti Ural Airlines. Foto: By Anton Bannikov [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html)], via Wikimedia CommonsAirbus A321 společnosti Ural Airlines. Foto: By Anton Bannikov [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html)], via Wikimedia Commons

Praha získá od 26. prosince další přímé letecké spojení s moskevskou oblastí. Letecká společnost Ural Airlines začne létat čtyřikrát týdně

Praha získá od 26. prosince další přímé letecké spojení s moskevskou oblastí. Letecká společnost Ural Airlines začne létat čtyřikrát týdně mezi Prahou a letištěm Žukovskij, které je  zhruba 40 kilometrů od Moskvy.

Ruská letecká společnost už spustila prodej letenek v rezervačním systému. Podle letového řádu bude létat čtyřikrát týdně s Airbusem A321. Lety jsou naplánované na středu, čtvrtek, sobotu a neděli. Z letiště Žukovskij odlétá airbus A321 v 6:30 ráno, v Praze je v 7:30. Zpět odlétá v 8:30 s příletem do Ruska ve 13:15. Ceny zpátečních letenek začínají na ceně pod pěti tisíci korun.

Ural Airlines už v Praze provozují linku do Jekatěrinburku, nová linka je součástí jejich expanze z letiště na jihovýchod od Moskvy, které dříve bylo známé jako Ramenskoje. To je známé i tím, že má nejdelší ranvej v Evropě: měří 5402 metrů.

Letiště Žukovskij má nový terminál od roku 2016, je koncipován pro až 4 miliony cestujících ročně, vedení letiště chce do roku 2020 vystavět zázemí až pro 20 milionů pasažérů za rok. Hlavním dopravcem na letišti jsou Ural Airlines, své linky tu provozuje také Pegas Fly a Somon Air.

Mezi Prahou a Moskvou aktuálně létají ČSA, SmartWings a Aeroflot, z Karlových Varů ještě také nízkonákladová společnost Aeroflotu Pobeda.

Tagy letiště praha letiště Žukovskij moskva Ural Airlines
4 komentáře