ČSA pronajmou na prázdninové víkendy vrtulový letoun do Belgie

ATR72 společnosti České aerolinie. Pramen: ČSAATR72 společnosti České aerolinie. Pramen: ČSA

České aerolinie budou během léta posílat jeden ze svých pěti turbovrtulových letounů ATR72 na službu do zahraničí. Na ACMI pronájmu,

České aerolinie budou během léta posílat jeden ze svých pěti turbovrtulových letounů ATR72 na službu do zahraničí. Na ACMI pronájmu, tedy zapůjčení letadla včetně posádky a údržby, se dohodly s belgickými Brussels Airlines.

Letoun bude ve službách belgických aerolinií pouze o prázdninových víkendech, kdy bude létat na linkách z Bruselu do Berlína, Lyonu, Nice či Prahy. „Využili jsme obchodní příležitosti a aktuální poptávky po kapacitě jednoho letadla ATR72. Během zmiňovaného období je nižší poptávka i nálet do byznysových destinací, které obsluhujeme turbovrtulovými letadly. Volnou kapacitu jsme proto nabídli jako ACMI pronájem,“ uvedl mluvčí ČSA Daniel Šabík. Poprvé se letoun na linkách Brussels Airlines ukáže v neděli.

ČSA posílaly do zahraniční v rámci ACMI pronájmu letadla i v zimě, když německým Eurowings půjčily čtyři své Airbusy A319. Poslední se vrátil zpět v květnu.

Tagy ACMI pronájem ATR72 Brussels Airlines České aerolinie
Žádné komentáře