Concorde v obýváku. Lego nabídne repliku nadzvukové legendy z 2083 kostiček

Lego Concorde. Zdroj: LEGOLego Concorde. Zdroj: LEGO

Model dlouhý přes jeden metr vyjde na více než pět tisíc korun, součástí budou i pohyblivé mechanismy.

Sadu stavebnic Lego Icons rozšíří replika legendárního nadzvukového letadla Concorde. Model půjde do běžného prodeje 7. září, o tři dny dříve bude k dispozici po bezplatné registraci. Cenovka je nasazena na 5 100 korun.

Sada se skládá z 2 083 kostiček, po sestavení má replika rozměry 15 × 43 × 105 centimetrů. Součástí jsou mechanické prvky jako zasouvací podvozek, sklopný nos, ostruha, kormidla, horní část kabiny se sedadly či podstavec pro režim letu, vzletu nebo přistání.

Pohyblivý mechanismus je rozložen po celé délce trupu. Lego upozorňuje, že sestavení stavebnice je poměrně složité a je tak určena spíše pro dospělé.

Replika Concordu se v sadách Lego Icons zařadí mezi raketoplán Discovery, Porsche 911, Eiffelovu věž, Titanic, Koloseum či Land Rover Classic Defender 90.

Stavebnice s číslem 10318 vychází necelých dvacet let po posledním letu nadzvukové legendy. Její odkaz však stále žije, na navrácení éry nadzvukového létání pracuje hned několik společností.

Nejreálněji, byť se spoustou otazníků, se nyní jeví asi projekt Overture společnosti Boom Supersonic. Americký výrobce slibuje zahájení výroby v příštím roce, poprvé má jeho stroj vzlétnout v roce 2027.

Firma registruje více než stovku objednávek a předobjednávek, nevratné zálohy na desítky kusů už složily i přední dopravci United Airlines a American Airlines.

Lego Concorde. Zdroj: LEGOLego Concorde. Zdroj: LEGOLego Concorde. Zdroj: LEGOLego Concorde. Zdroj: LEGOLego Concorde. Zdroj: LEGOLego Concorde.
Zdroj: LEGOLego Concorde. Zdroj: LEGOLego Concorde. Zdroj: LEGOLego Concorde. Zdroj: LEGO
Tagy Concorde LEGO Lego Concorde
32 komentářů