Co s uzemněnými A380? ANA je začne používat na vyhlídkový let

Airbus A380 v barvách All Nippon Airways. Foto: AirbusAirbus A380 v barvách All Nippon Airways. Foto: Airbus

Japonské aerolinky začaly prodávat letenky na vyhlídkové lety s A380, lidé se mají cítit "jako na dovolené".

Letecké společnosti All Nippon Airways přišla s netradičním nápadem, jak využívat své odstavené Airbusy A380. V srpnu vzlétne s jedním ze svých tří největších osobních letadel na světě na speciálním vyhlídkovém letu kolem Tokia.

ANA vypraví speciální let 22. srpna. Letadlo odstartuje z tokijského letiště Narita, kam se vrátí po 90 minutách. Letenky byly v prodeji za ceny od 130 do 467 dolarů podle místa a třídy, během několika dní se vyprodaly.

Aerolinka v tiskové zprávě let vysvětluje speciální let tím, že chce vyslyšet přání zákazníků, kteří se chtějí vydat na dovolenou, ale nemohou kvůli současným omezením. Také chce inkasovat peníze za let, který by musela firma uskutečnit i tak: kvůli předpisům musí po určité době letadlo vzlétnout a vykonat krátký let.

ANA jsou posledním zákazníkem Airbusu, který do své flotily zařadil A380. Poslední ze tří strojů v nezvyklém zbarvení s obrazy karety obrovské dopravce zařadil do provozu letos v lednu. Létají výhradně na lince na Havajské ostrovy. I proto má být celý let ve stylu havajské dovolené, aerolinka vyzvala zákazníky, aby přišli oblečení jako by letěli na dovolenou.

Tagy Airbus A380 All Nippon Airways ANA Top
22 komentářů