Číňané výrazně zlevnili letenky z Prahy do Curychu, cena spadla pod dva tisíce

Airbus A330 společnosti Sichuan Airlines v Praze. Foto: Letiště PrahaAirbus A330 společnosti Sichuan Airlines v Praze. Foto: Letiště Praha

Letecké spojení mezi Prahou a Curychem je nejlevnější za mnoho let. Čínská letecká společnost Sichuan Airlines spustila týden před startem

Letecké spojení mezi Prahou a Curychem je nejlevnější za mnoho let. Čínská letecká společnost Sichuan Airlines spustila týden před startem nové linky speciální tarif, se kterým lze pořídit zpáteční letenku za 1890 korun. Sichuan Airlines prodlužují od 23. června do Švýcarska svoji linku mezi čínským Chengdu a Prahou.

I když letenky mezi Prahou a Curychem s příchodem Vuelingu na tuto trasu v posledních dvou letech klesly, dosud nikdy nebyla zpáteční letenka pod dva tisíce korun. Akce za 1890 korun platí jen do konce června, na lety na červenec má firma ceny o 500 korun vyšší. Většinu z této ceny tvoří letištní poplatky. Na další měsíce jsou pak ceny opět kolem šesti tisíc korun, což je původní hodnota, se kterou čínský dopravce přišel.

Podle letového řádu přiletí Airbus A330 z Číny ve středu a v sobotu v 6.50 do Prahy, v 8.25 odlétne do Curychu, kde bude v 9.55. Zpět poletí v 11.25, ve 12.55 je v Praze. Do Číny poletí zpět v 15.00.

Sichuan Airlines dosud své letadlo v Praze po příletu nechávaly stát více než sedm hodin, teď ho nově využijí pro let do Švýcarska. Curych patří dlouhodobě do první patnáctky letišť, kam z Prahy létá nejvíce lidí.

Tagy Praha - Curych Sichuan Airlines
Žádné komentáře