Praha bude mít druhé noční vlakové spojení do Curychu, vrátí se spojení přes Drážďany

Lůžkový vůz WLABmz Českých drah. Foto: Petr Kříček / České dráhyLůžkový vůz WLABmz Českých drah. Foto: Petr Kříček / České dráhy

Půjde o tradiční noční spojení s nabídkou komfortního lůžkového vozu, lehátkových míst a míst k sezení.

Od platnosti nového jízdního řádu bude mít Praha již druhé přímé noční spojení se švýcarským Curychem. Ke stávajícímu vlaku přes Linec (aktuálně začínajícímu a končícímu kvůli výluce v Chotovinách) přibude ještě staronová trasa přes Drážďany, Lipsko a Basilej.

O obnově spojení se mluví několik let, dnes ho poprvé oficiálně potvrdily švýcarské spolkové dráhy SBB ve zprávě o chystaných změnách v jízdním řádu. České dráhy potvrdily, že s vlakem počítají. „V zásadě jde o obnovení v minulosti provozovaného vlaku německé sítě NachtZug, resp. CityNightLine v trase Praha – Drážďany – Lipsko – Basel – Zürich,“ uvedl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Vlak nabídne přímé spojení Prahy, severních Čech a Saska s jižním Německem a Švýcarskem. „Jde o jiné regiony, než nabízí spojení přes Linec, pouze výchozí a cílová stanice jsou stejné,“ dodal Štáhlavský. Přímý lůžkový vůz přes Linec bude jezdit i nadále. Nové spojení navíc nabídne alternativu k termínům, kdy probíhají na jednokolejné trati České Budějovice Linz výluky s dopadem na spojení do Švýcarska.

Podle Českých drah zatím nelze k novému spojení detaily sdělit další detaily. „Půjde o tradiční noční spojení s nabídkou komfortního lůžkového vozu, lehátkových míst a míst k sezení. Spoj bude odjíždět v podvečerních hodinách z výchozích stanic a do cíle bude přijíždět ráno/dopoledne,“ dodal Šťáhlavský.

Tagy České dráhy noční vlaky Praha - Curych SBB vlakem do Švýcarska
70 komentářů