České dráhy na květen zruší přímý vůz mezi Prahou a Curychem kvůli výluce

Lůžkový vůz ČD. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářLůžkový vůz ČD. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Do Curychu mohou cestující jako alternativu využít noční vlak EN 40458/40459 Canopus z Prahy přes Lipsko.

Přímé vlakové spojení mezi Prahou a Curychem přes České Budějovice a Linec bude mít v květnu výpadek. České dráhy zruší přímý spací vůz kvůli výlukám v úseku České Budějovice – Horní Dvořiště.

Ve směru do Švýcarska nepojede přímý vůz konkrétně v období od 1. do 28. května, v opačném směru pak od 2. do 29. května.

Výluková činnost nicméně bude probíhat na území Rakouska a Švýcarska již v předchozích týdnech, což si v některých termínech v průběhu března a dubna vyžádá úpravu jízdních řádů v úseku Innsbruck – Buchs – Curych.

Od konce února také z důvodu výlukové činnosti v síti švýcarských drah SBB nebudou, až na vybrané termíny, vlaky vezoucí lůžkový vůz Praha – Curych obsluhovat stanici Sargans.

„Cestujícím se omlouváme za komplikace. Do Curychu mohou jako alternativu využít noční vlak EN 40458/40459 Canopus z Prahy přes Lipsko, Frankfurt a Basilej, který pojede bez omezení,“ doplnil mluvčí Českých drah Petr Pošta.

Přímý lůžkový vůz přes Rakousko odjíždí z Prahy na Jižním expresu v 18:21, v Curychu je v 8:20 druhý den. Canopus, který představuje severní větev spojení, vyjíždí z Prahy v 18:26 a v Curychu je druhý den v 9:05.

Tagy České dráhy lůžkové vozy Praha - Curych
40 komentářů