Chorvatské železnice obnoví provoz na trati po nehodě zítra, dnešní spoje RegioJetu ještě pojedou odklonem

Vlak RegioJetu před Splitem. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czVlak RegioJetu před Splitem. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Dnešní spoje musí ještě stále odklonem, do Splitu pak část trasy musí lidé autobusy.

Chorvatské železnice dokončí odstraňování následků nehody nákladních vlaků na trati mezi Koprivnicou a Záhřebem do zítřejších 14:00. Znamená to od zítřka i konec komplikací pro cestující RegioJetu na lince do Splitu, u které museli přestupovat na autobusy.

Spoj RJ1047 z Prahy do Splitu a Rijeky s odjezdem zítra již pojede bez omezení,“ řekl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. Vlaky dosud jezdí odklonem přes Kloštar do Záhřebu, odkud dál pokračují cestující do Splitu autobusy, do Rijeky vlak dál pokračuje, ale přijíždí se zpožděním.

Spoje s odjezdem dnes z Prahy do Splitu a Rijeky (RJ1047) a také v opačném směru (RJ 1046) jedou ještě po odklonové trase a v úseku Záhřeb – Split a zpět jsou vedeny náhradní autobusovou dopravou (do Rijeky jede vlaková souprava). Jako poslední spoj bude náhradní autobusovou dopravou v úseku Split – Záhřeb veden ještě zítřejší spoj RJ 1046 z Chorvatska do České republiky, ale již nepojede odklonovou trasou přes Kloštar, ale projede dotčeným úsekem bez omezení.

Ke srážce vlaků došlo ve středu u města Križevci mezi Koprivnicou a Záhřebem. Jde o jednokolejný úsek, provoz je do odstranění následků zastaven. Šlo o srážku vlaků dopravců HŽ Cargo a Enna Trans, při nehodě nikdo nezahynul, lehce byli zraněni oba strojvedoucí. Vlak HŽ Cargo kvůli poruše neplánovaně zastavil na trati a narazil do něj vlak Enna Trans. Šest vozů vykolejilo.

Tagy RegioJet vlakem do Chorvatska vlaky do Chorvatska
81 komentářů