Chebský dopravní podnik nasadil s předstihem nové autobusy, dnes je představuje na náměstí

Iveco Urbanway pro Cheb. Foto: DPCHIveco Urbanway pro Cheb. Foto: DPCH

Většinu nákladů zaplatila evropská dotace.

Dopravní podnik Cheb (DPCH) dnes představuje veřejnosti v centru města dva typy nových autobusů, které od července zajišťují provoz městské hromadné dopravy. Nové autobusy nasadil s předstihem, podle smlouvy měly být v provozu nejpozději do konce září.

Jde o devět dvanáctimetrových autobusů Iveco Urbanway na zemní plyn a dva midibusy Rošero. Nahradily starší autobusy z flotily DPKV. Do nových vozidel investoval DPCH přes 60 milionů korun. Většinu zaplatila evropská dotace. Dopravce patřící stoprocentně Dopravnímu podniku Karlovy Vary je od ledna novým provozovatelem MHD ve městě.

Chebský dopravní podnik začal nové autobusy nasazovat v červenci. Na plyn budou jezdit i nové autobusy pro celý kraj.

Velké střídání dopravců v Karlovarském kraji. Většinu linek zajistí bez soutěže DPKV

Dopravní podnik Cheb převzal v lednu provoz MHD v Chebu. K zakázce se dostal bez soutěže, jen na základě rozhodnutí zastupitelů. Do loňska provozovala MHD ve městě společnost Autobusy Karlovy Vary ze společnosti Z-Group Bus. Nový dopravce v Chebu jezdí zatím na jednoroční dočasnou smlouvu, která počítá s náklady zhruba 12 milionů korun pro městský rozpočet za 450 tisíc ujetých kilometrů ročně. Cena za kilometr tak vychází na 26,78 Kč. Tržby z jízdného jsou rizikem a příjmem dopravce.

Prezentační akce probíhá na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. Kromě nových autobusů si cestující mohou vyzkoušet i historický autobus Karosa ŠL 11. Připraven je také doprovodný program pro malé i velké včetně autobusového trenažéru.

Iveco Urbanway pro Cheb. Foto: DPCHAutobus Iveco Urbanway pro Cheb. Foto: Město ChebMidibus Rošero pro MHD Cheb. Foto: Město ChebNové autobusy pro Cheb. Foto: Město ChebMidibus Rošero pro MHD Cheb. Foto: Město Cheb
Tagy Cheb Dopravní podnik Cheb MHD Cheb
7 komentářů